Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Keks świąteczny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Keks jest lekki i smaczny

Keks świąteczny

Składniki:

Keks świąteczny

 

  • 25 dag mąki
  • 5 szt jajek
  • 25 dag cukru pudru
  • 25 dag margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 25 dag bakalii
  • 1 łyżeczka spirytusu

Sposób przygotowania:

Keks świąteczny
Margarynę ucierać, dodając stopniowo cukier puder i żółtka. Do utartej masy dodać spirytus i mąkę zmieszaną z proszkiem. Ciasto delikatnie wymieszać z pianą ubitą z białek oraz drobno pokrojonymi bakaliami. Piec w średnio nagrzanym (150-170 stopni C) piekarniku około 50 min.