Sposób przygotowania:
Keks z pianki mlecznej
Galaretki po jednej z każdego koloru przygotować wg. przepisu z opakowania, odstawić do całkowitego stężenia. Pozostałe 2 zielone galaretki rozrobić wg. przepisu z opakowania, jak poprzednie będą już prawie gotowe, odstawić do ostudzenia. Jak owe 2 galaretki zielone będą już całkowicie zimne zacząć ubijać mleko - wymieszać obie puszki razem i ubijać tak długo aż uzyskamy pianę, pomalutku dodając zimne, zielone galaretki. Gotową masę wlać do nasmarowanej tłuszczem keksówki. Na górze wyłożyć herbatniki. Całość włożyć do lodówki na około 3-4 godziny. Po całkowitym zastygnięciu, blachę należy odwrócić i delikatnie wyłożyć ciasto, w celu ułatwienia można polać blaszkę gorącą wodą (uwaga by nie spadło do zlewu :) ) Podawać na zimno. Smacznego.