Sposób przygotowania:
Keksik
Orzechy posiekać i wymieszać z bakaliami zalać rumem i odstawić ok 30 min do nasiąknięcia. W osobnej misce ucieramy masło z cukrem, do utartego masła dodajemy marcepan i ucieramy, gdy mamy utarta masę dodajemy sól i jajka, ucieramy.
Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, i bakalie z rumem, wszystko dokładnie mieszamy drewniana łyżką. Gotowe ciasto wykładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia lub obsypanej bułka tartą. Pieczemy ok 1 godz w nagrzanym piekarniku 180 c, pilnować żeby się nie przypalił, można do ciasta zajrzeć po 40 min.
Smacznego
Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, i bakalie z rumem, wszystko dokładnie mieszamy drewniana łyżką. Gotowe ciasto wykładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia lub obsypanej bułka tartą. Pieczemy ok 1 godz w nagrzanym piekarniku 180 c, pilnować żeby się nie przypalił, można do ciasta zajrzeć po 40 min.
Smacznego