Sposób przygotowania:
Keksik z rodzynkami
Na początku białka jajek oddzielić od żółtek.Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodając ocet. Z białek ubić sztywną pianę.Połączyć z żółtkami i dokładnie wymieszać. Następnie dodać mąkę i cukier waniliowy. Ponownie wymieszać. Na końcu wsypać opłukane i osuszone rodzynki.Delikatnie wymieszać łyżką.
Formę do pieczenia wysmarować margaryną i osypać bułką tartą.Przelać ciasto.Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia.Nie kroić ciepłego ciasta.Smacznego.
Formę do pieczenia wysmarować margaryną i osypać bułką tartą.Przelać ciasto.Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia.Nie kroić ciepłego ciasta.Smacznego.