Sposób przygotowania:
Babeczki kwiatuszki z śmietaną
Margarynę trzeba wyjąć wcześniej z lodówki aby była miękka.
Do miski dajemy margarynę lub masło miękkie dodajemy i pozostałe składniki wyrabiamy ciasto ręką.
Ciasto dzielimy na pół do jednej części dodajemy kakao wyrabiamy. Pózniej łączymy ciasto kakaowe i białe ale tak aby powstał marmurek.
Ciasto marmurkowe wałkujemy i wycinamy foremką kwiatuszek. Foremkę wykładamy papierowymi papilotkami wykładamy ciastem.
Babeczki pieczemy około 10 minut 175 st.
Żelatynę zalewamy zimną wodą mieszamy i zostawiamy, aż napęcznieje. Następnie zalewamy wrzątkiem mieszamy i studzimy.
Ubijamy śmietanę z cukrem, pod koniec ubijania wlewamy żelatynę. Następnie dodajemy kawę, mieszamy. Śmietaną napełniamy babeczki dekorujemy dowolnie.
POLECAM!!!!
Do miski dajemy margarynę lub masło miękkie dodajemy i pozostałe składniki wyrabiamy ciasto ręką.
Ciasto dzielimy na pół do jednej części dodajemy kakao wyrabiamy. Pózniej łączymy ciasto kakaowe i białe ale tak aby powstał marmurek.
Ciasto marmurkowe wałkujemy i wycinamy foremką kwiatuszek. Foremkę wykładamy papierowymi papilotkami wykładamy ciastem.
Babeczki pieczemy około 10 minut 175 st.
Żelatynę zalewamy zimną wodą mieszamy i zostawiamy, aż napęcznieje. Następnie zalewamy wrzątkiem mieszamy i studzimy.
Ubijamy śmietanę z cukrem, pod koniec ubijania wlewamy żelatynę. Następnie dodajemy kawę, mieszamy. Śmietaną napełniamy babeczki dekorujemy dowolnie.
POLECAM!!!!
gusia1000
BozenaMatuszczyk
gosia56
Bardzo dziękuję dziewczyny ;)