Sposób przygotowania:
Ketchup Czarująca Ania
1)Przygotuj słoiki - dokładnie wymyj, wyparz i wysusz.
2)Pomidory, jabłka i cebulę kroimy w paski (krążki).
3)Wrzucamy do garnka i gotujemy (na dno garnka wlewamy trochę wody). Gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie (około 30 minut)
4)Kiedy składniki już są miękkie to miksujemy je blenderem, dodajemy cukier, ocet winny, cynamon, gorczycę, sól, pieprz i mieszamy.
5)Całość gotujemy około 1 godziny.
5)Przykrywamy i zostawiamy na noc.
6)Na drugi dzień gotujemy około godziny.
7)Nakładamy do słoików.
8)Słoiki wkładamy do garnka z wodą (na dno kładziemy szmatkę) gotujemy około 20 minut.
9)Kiedy już ostygną wyjmujemy słoiki z garnka, wkładamy na 1 dzień do lodówki.
10)Przenosimy słoiki w chłodne miejsce (piwnica) lub pozostawiamy w lodówce.
2)Pomidory, jabłka i cebulę kroimy w paski (krążki).
3)Wrzucamy do garnka i gotujemy (na dno garnka wlewamy trochę wody). Gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie (około 30 minut)
4)Kiedy składniki już są miękkie to miksujemy je blenderem, dodajemy cukier, ocet winny, cynamon, gorczycę, sól, pieprz i mieszamy.
5)Całość gotujemy około 1 godziny.
5)Przykrywamy i zostawiamy na noc.
6)Na drugi dzień gotujemy około godziny.
7)Nakładamy do słoików.
8)Słoiki wkładamy do garnka z wodą (na dno kładziemy szmatkę) gotujemy około 20 minut.
9)Kiedy już ostygną wyjmujemy słoiki z garnka, wkładamy na 1 dzień do lodówki.
10)Przenosimy słoiki w chłodne miejsce (piwnica) lub pozostawiamy w lodówce.
hoffija44
To jest wspaniałe! Piątka i do moich ulubionych. Zaraz przystąpię do działania :) Pozdrawiam:)