Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Ketchup (sos pomidorowy )II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ketchup stosujemy do gotowanych makaronów, klusek, mięs zimnych i ciepłych do wędlin.

Ketchup (sos pomidorowy )II

Składniki:

Ketchup (sos pomidorowy )II

 

Sposób przygotowania:

Ketchup (sos pomidorowy )II
Do przetartych pomidorów dodajemy nać selera i pietruszki,dokładnie umytą sałatę, sól, cukier, ocet, mieloną gorczycę, pieprz czarny, cynamon, ziele angielskie oraz goździki. Masę tak długo gotujemy, aż uzyska gęstą konsystencję, a następnie przecieramy przez sito. Gotowy sos wlewamy do butelek o poj. 200-300 ml i szczelnie zamykamy.

Tagi:

sos sałata