iw1987

iw1987

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Kiełbasa do smażenia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna kiełbasa do smażenia na grilla czy na święta

Kiełbasa do smażenia

Składniki:

Kiełbasa do smażenia

 

  • 1 kg tłustej wieprzowiny
  • 1 kg chudej wieprzowiny
  • 5 dag soli
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • 1/2 dag pieprzu czarnego
  • 1/2 dag utartej cebuli
  • 1 i 1/2 szklanki rosołu z kości wieprzowych
  • jelita do formowania kiełbasy

Sposób przygotowania:

Kiełbasa do smażenia
Wieprzowinę drobno posiekac, pół na pół chudej i tłustej. Dodać, sól, majeranek, zielony czarny pieprz, utartą cebulę, rosół. Mięso musi cały płyn wchłonąć w siebie, należy uważać, aby nie przelać. Na końcu dodać utart z solą czosnek i dokładnie wymieszać, napychać mięsem jelita, aby przy gotowaniu nie pękły. Zalać je wrzątkiem na 10-15 min i wieszać do obsuszenia na dwa dni. Po tym czasie kiełbasę można już smażyć. Smacznego.

Tagi:

kielbasa