mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Kiełbasa wielkanocna na piwie Mariel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 2

biała kiełbasa to smak świąt wielkanocnych, ta zrobiona jest na piwie i miodzie- smakuje wyśmienicie

Kiełbasa wielkanocna na piwie Mariel Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kiełbasa wielkanocna na piwie Mariel

 

  • 1 kg.białej kiełbasy
  • 400ml.piwa
  • 1 łyżka miodu
  • 50 gram rodzynek
  • 2 cebule
  • majeranek
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Kiełbasa wielkanocna na piwie Mariel
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić kiełbaskę białą i podsmażyć z obu stron. Następnie zalać 200 ml piwa, dodać rodzynki i pod przykryciem dusić 40 minut. Po tym czasie zdjąć pokrywę tak by piwo odparowało . Cebulę obrać i pokroić na drobno, dodać cebulę. Kiełbasę posypać pieprzem i majerankiem, po trochu dodawać pozostałe piwo , smażyć tak jakieś 20 minut od czasu do czasu mieszając tak by się nie przypaliło. Świetnie smakuje podawane z chrzanem i szklanką zimnego piwa.
Kiełbasa wielkanocna na piwie Mariel
kiełbaski od czasu do czasu polewamy powstałym sosem