Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kieszonki z pesto z grilla.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Marynowane w winie mięso nadziane pesto.

Kieszonki z pesto z grilla. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kieszonki z pesto z grilla.

 

  • 4 plastry szynki wieprzowej
  • 4 łyżki zielonego pesto
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 8 ziarenek owocu jałowca
  • 1 łyżeczka całej kolendry
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1/2 szklanki czerwonego półsłodkiego wina
  • 3 łyżeczki miodu
  • 4 łyżeczki przyprawy grill klasyczny
  • 4 cm kawałek świeżego imbiru

Sposób przygotowania:

Kieszonki z pesto z grilla.
Plastry szynki rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy plaster położyć po 1 łyżce pesto, złożyć na pół i zabezpieczyć wykałaczkami. W moździerzu utrzeć ziarenka ziela angielskiego, ziarenka owocu jałowca, kolendrę i zioła prowansalskie. Wymieszać je z winem, miodem, przyprawą do grilla i obranym, startym na tarce o drobnych oczkach imbirem. Mięso natrzeć marynatą i odłożyć na noc do lodówki. Tak przygotowane mięso kłaść na rozgrzany grill i grillować na rumiano z obu stron.
Kieszonki z pesto z grilla.
Plastry szynki rozbite tłuczkiem i oprószone solą i pieprzem.
Kieszonki z pesto z grilla.
Pesto umieszczone na rozbitym plastrze szynki.
Kieszonki z pesto z grilla.
Marynata przygotowana z wina miodu imbiru i przypraw.
Kieszonki z pesto z grilla.
Nadziane plastry szynki umieszczone w marynacie.