Sposób przygotowania:
Kieszonki z piersi z kurczaka z buraczkami
Buraczki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej. Wkładamy do garnka, podlewamy 1/3 szklanką wody, przykrywamy i gotujemy do miękkości. Do buraczków dodajemy ocet, imbir, cukier i sól. Dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze kilka minut. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy na plastry - starajmy się wykroić jak najdłuższe. Układamy na desce lub tacy. Przyprawy do kurczaka (sól, curry, chilli, kurkumę, paprykę słodką i cukier) wsypujemy do miseczki. Mieszamy suchą łyżeczką. Gotową mieszanką obsypujemy plastry mięsa z obu stron. Na patelni rozgrzewamy olej, plastry mięsa smażymy na wolnym ogniu z obu stron, tak żeby usmażyły się dokładnie w środku. Mięso przed podaniem układamy na talerzu, na środku ostrożnie układamy porcję buraczków i spinami wykałaczkami. Kieszonki podajemy z ziemniakami.