Sposób przygotowania:
kieszonki z piersi kurczaka z serem feta
1. Pierś kurczaka umyć, przekroić wpoprzek na mniejsze części, (np. 3) i delikatnie rozbić tłuczkiem 2. Skropić pierś sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, odłożyć na 20 minut. 3. Przygotować nadzienie: ser feta urobić widelcem, dodać bazylię i pieprz (nie solić, gdyż ser jest słony). 4. Na każdy kawałek piersi nakładać nadzienie z jednej strony i przykryć drugą częścią, żeby powstała kieszonka, złączyć wykałaczkami. 5. Na patelni rozgrzać tłuszcz do smażenia, włożyć ząbek czosnku i smażyć przez ok. 1 min, żeby olej miał zapach czosnku, następnie wyjąć czosnek i smażyć kieszonki z piersi po 2 minuty z każdej strony, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku 180 st. przez około 8 minut. 6. Przygotować sos: paprykę drobno pokroić, podsmażyć na oleju, po 4 minutach dodać sos do spaghetti ŁOWICZ, wlać wino i wodę, wymieszać i smażyć, dopóki woda nie wyparuje; następnie dodać pokrojone w plasterki oliwki i gotować pod przykryciem przez 4 minuty. Na koniec dodać posiekaną bazylię i/lub natkę pietruszki. Kieszonki z kurczaka podawać z sosem pomidorowym.