Sposób przygotowania:
Kieszonki z kurczaka w sosie grzybowym
Mięso podzielić na 4 porcje. Każdą porcję mięsa rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po plasterku wędzonki, kawałku sera i cebuli, złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Grzyby (użyłam koźlarzy i kurek) oczyścić, umyć, dowolnie pokroić, usmażyć na rozgrzanym oleju z masłem. Jak płyn z grzybów odparuje, włożyć do nich mięsne kieszonki i lekko je z obu stron zrumienić. Do grzybów z mięsem wlać 2 szklanki wody. Wszystko dusić pod przykryciem ok. 20 minut. Mąkę rozmieszać ze śmietaną i szklanką zimnej wody, zagęścić tym sos. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem z mięsa usunąć wykałaczki.