jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Kiszona kapusta zasmażana na cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taka kapustka to pyszny dodatek do dań mięsnych.

Kiszona kapusta zasmażana na cebuli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kiszona kapusta zasmażana na cebuli

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kiszona kapusta zasmażana na cebuli
Obieramy cebulę i siekamy ją drobno. Rumienimy ją lekko na patelni na gorącym maśle sklarowanym. Dodajemy kapustę kiszoną, podlewamy ją odrobiną bulionu lub wody. Dodajemy przyprawy, sproszkowane grzyby i dusimy pod przykryciem na małym ogniu aż będzie miękka (około 15 minut). Oprószamy mąką, by kapustę zagęścić i smażymy kilka minut. Sprawdzamy czy kapusta jest dobrze doprawiona. jeśli nie, dodajemy odpowiednie przyprawy.
Kiszona kapusta zasmażana na cebuli
Obieramy cebulę i siekamy ją w drobną kostkę.
Kiszona kapusta zasmażana na cebuli
Rumienimy ją lekko na patelni na gorącym maśle sklarowanym.
Kiszona kapusta zasmażana na cebuli
Dodajemy przyprawy, sproszkowane grzyby i dusimy pod przykryciem na małym ogniu aż będzie miękka
Kiszona kapusta zasmażana na cebuli
Oprószamy mąką, by kapustę zagęścić i smażymy kilka minut.