burakcukrowy

burakcukrowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Kiszone grzyby

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiszone kapelusze grzybów

Kiszone grzyby

Składniki:

Kiszone grzyby

 

Sposób przygotowania:

Kiszone grzyby
Kapelusze grzybów myjemy i odsączamy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Grzyby, cebulę i przyprawy układamy w słoikach warstwami. Przekładamy je cebulą i przyprawami, lekko solimy. Przyciskamy je talerzykiem. Po jakims czasie grzyby puszczą sok i opadną, wówczas uzupełniamy słoik nowymi warstwami. Sok z grzybów musi pokrywać ich powierzchnie. Jeśli zbierze nam się pleśń dokładnie ją zbieramy i wyparzamy dno talerzyka. Po około tygodniu grzyby są ukiszone

Tagi:

grzyby