fanatic1125

fanatic1125

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Kiszonki z sosem jogurtowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wartość kaloryczna 170 kcal

Kiszonki z sosem jogurtowym

Składniki:

Kiszonki z sosem jogurtowym

 

  • 1 kg schabu środkowego z kością
  • 1/2 szklanki startej grubo marchewki
  • 1/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich
  • 4 łyżki drobno pokruszonego sera rokpol
  • 2 średnie cebule
  • Łyżka gotowego sosu worcester
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • Łyżka mąki
  • Pieprz
  • 1/2 Łyżki bulionu drobiowego w proszku

Sposób przygotowania:

Kiszonki z sosem jogurtowym
Cebulę posiekać w drobną kostkę, wymieszać z marchewką, orzechami, serem i sosem worcester. Podzielić nadzienie na 4 części. Schab pokroić na 4 równe, dość grube kotlety. Każdy naciąć do kości tak, by powstała głęboka kieszonka. Każdą z kieszonek wypełnić nadzieniem, a ich brzegi spiąć wykałaczką. Mięso upiec na ruszcie. W garnuszku wymieszać jogurt z mąką dodać mleko, bulion i pieprz. Gotować, mieszając, aż sos zgęstnieje. Przed podaniem wyjąć z mięsa wykałaczki i polać schabowe kieszonki przygotowanym sosem.

Tagi:

sery sosy ser schab