Sposób przygotowania:
klasyczne ciasto marmurkowe.
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniljowym wbić do masy żółtka
stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wlać mleko całość dokładnie wymieszać.piekarnik rozgrzać do180s.Formę z kominkiem natłuścić wlać połowe porcji ciasta,reszte ciasta wymieszać z kakao,wylać na jasną część ciasta i zamieszać widelcem ipiec ok.50minut.Po wystudzeniu i wyjęciu z formy ciasto opsypać cukrem pudrem lub spożądzić polewę.
stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wlać mleko całość dokładnie wymieszać.piekarnik rozgrzać do180s.Formę z kominkiem natłuścić wlać połowe porcji ciasta,reszte ciasta wymieszać z kakao,wylać na jasną część ciasta i zamieszać widelcem ipiec ok.50minut.Po wystudzeniu i wyjęciu z formy ciasto opsypać cukrem pudrem lub spożądzić polewę.