Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Klasyczne gotowane żeberka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kolejny pomysł na żeberek - tym razem są one klasycznie gotowane w swym sosie z dodatkiem białe cebuli.

Klasyczne gotowane żeberka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klasyczne gotowane żeberka

 

 

Sposób przygotowania:

Klasyczne gotowane żeberka
Żeberka myjemy. W garnku o szerokim dnie rozgrzewamy olej, wkładamy żeberka, doprawiamy je sola i pieprzem i je podsmażamy do zarumienienie. Dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy.Zalewamy całość wodą około 3- 4 szklanki - wody ma być nad żeberka. Gotujemy około 40 minut. Cebule obieramy i kroimy w piórka, dodajemy do żeberek, całość podduszamy przez około 15 minut.
Klasyczne gotowane żeberka
Etap 1 żeberka podsmażamy na rozgrzanym oleju
Klasyczne gotowane żeberka
Etap 2 dodajemy ziele angielskie i liść laurowy
Klasyczne gotowane żeberka
Etap 3 zalewamy wodą i gotujemy około 40 minut
Klasyczne gotowane żeberka
Etap 4 na koniec dodajemy cebulę i dusimy całość