Sposób przygotowania:
Gotowane żeberka w jesiennym sosie
Mięso po usunięciu kości natrzeć mieloną papryką i szczyptą pieprzu. Oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pieczarki przekrojone na połówki lub ćwiartki. Smażyć na rumiano. Dorzucić pokrojone w paseczki papryki i pomidora krojonego w kostkę , cukinię w plastrach , cebulę pokrojoną w piórka ( w tym przypadku usiekany szczypior i prażoną cebulę ) i smażyć. Odgarnąć warzywa - położyć mięso i obsmażyć na rumiano. Dodać szczyptę papryki mielonej, pieprzu , łyżeczkę sosu sojowego , roztarty z solą czosnek ( lub czosnek granulowany ). Przełożyć do garnka mięso i warzywa . Podlać wodą . Dosypać połowę natki pietruszki , melisę, rozmaryn .Dusić 30 minut . Doprawić do smaku cukrem trzcinowym , sosem sojowym , pieprzem i papryką.
kasiunia.1981
Babciagramolka
Bo jesień to wszystkie warzywa - papryka , pomidory, cukinia, grzyby , dynia , kabaczki, bakłażany, ogórki - no i te kolory - nigdy w całym roku nie ma takiego wyboru warzyw i takiej polorystyki jak we wrześniu- to najlepszy okres na gotowanie z warzyw i najpiwekniejsza pora roku