KingaKosmala13

KingaKosmala13

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 58]

Klasyczne pierogi z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierogi można polać śmietaną i posypać cukrem.

Klasyczne pierogi z serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Klasyczne pierogi z serem

 

  • CIASTO:

 

 

 

Sposób przygotowania:

Klasyczne pierogi z serem
Składniki na ciasto mieszamy w malakserze.Następnie przekładamy na stolnice i formujemy. Ser mieszamy z żółtkiem dosypując cukier według smaku. Ciasto rozwałkowujemy , wycinamy kółka , nakładamy farsz i zlepiamy brzegi. Następnie wrzucamy do garnka z wrzącą osoloną woda i gotujemy 2 minuty od wypłynięcia pierogów do wierzchu.
Klasyczne pierogi z serem
Składniki na ciasto mieszamy w malakserze.
Klasyczne pierogi z serem
Wyrobione ciasto wyjmujemy z malaksera i formujemy by było gotowe do rozwałkowania.
Klasyczne pierogi z serem
Z ciasta wycinamy kółka ,nakładamy farsz i zlepiamy brzegi.