Sposób przygotowania:
Klasyczne pierogi z serem
Składniki na ciasto mieszamy w malakserze.Następnie przekładamy na stolnice i formujemy. Ser mieszamy z żółtkiem dosypując cukier według smaku. Ciasto rozwałkowujemy , wycinamy kółka , nakładamy farsz i zlepiamy brzegi. Następnie wrzucamy do garnka z wrzącą osoloną woda i gotujemy 2 minuty od wypłynięcia pierogów do wierzchu.
![Klasyczne pierogi z serem Klasyczne pierogi z serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/klasyczne-pierogi-z-serem-163203.jpg)
![Klasyczne pierogi z serem Klasyczne pierogi z serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/klasyczne-pierogi-z-serem-163204.jpg)
![Klasyczne pierogi z serem Klasyczne pierogi z serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/klasyczne-pierogi-z-serem-163205.jpg)