Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Schab w panierce z semoliną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Klasycznie smażony schab moczony w jajku i panierowany w semolinie i bułce tartej miał idealnie chrupiącą panierkę.

Schab w panierce z semoliną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w panierce z semoliną

 

Sposób przygotowania:

Schab w panierce z semoliną
Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy sól i pieprz roztrzepujemy. Kotlety rozklepujemy i wkładamy do jajka, odstawiamy na 30-40 minut. Następnie kotlety panierujemy w semolinie i bułce tartej. Smażymy an złoto na rozgrzanym oleju. Przekładamy kotlety po usmażeniu na 10 minut do parowana i podajemy od razu po tym czasie.
Schab w panierce z semoliną
Etap 1 rozklepane kotlety moczymy w jajku
Schab w panierce z semoliną
Etap 2 kotlety obtaczamy na początku w semolinie
Schab w panierce z semoliną
Etap 3 następnie obtaczamy je w bułce tartej
Schab w panierce z semoliną
Etap 4 smażymy je na złoto na rozgrzanym oleju