Sposób przygotowania:
Klops
Usmażyć na rumiano na kilku łyżkach smalcu pokrojone drobno cebule i dodać do mięsa .Zamieszać . Dodać 1/2 szklanki bułki tartej , jajka .Dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą , pieprzem , majerankiem , czosnkiem granulowanym i maggi .
Foremkę keksówkę wysmarować smalcem i posypać bułką tartą .Włożyć mięso.
Piekarnik rozgrzać do 200 * .Wstawić foremkę i piec 1 godzinę . Zostawić by trochę zastygło. Wyjąć klops i kroić na plastry.
Podawać z sosem albo na zimno do chleba .
Foremkę keksówkę wysmarować smalcem i posypać bułką tartą .Włożyć mięso.
Piekarnik rozgrzać do 200 * .Wstawić foremkę i piec 1 godzinę . Zostawić by trochę zastygło. Wyjąć klops i kroić na plastry.
Podawać z sosem albo na zimno do chleba .
Barwa