kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

Klops

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

to specjalność mojej mamy

Klops

Składniki:

Klops

 

  • 25 dag ziemniaków
  • 5 dag wołowiny
  • Białko
  • 10 dag warzyw
  • Łyżeczka posiekanego koperku
  • Sól
  • 2 łyżeczki oleju
  • 2 łyżeczki bułki tartej

 

 

Sposób przygotowania:

Klops
Mięso ugotować razem z warzywami a potem przepuścić je przez maszynkę. Dodać koperek i sól. W międzyczasie ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Z białka ubij pianę i podziel ją na równo. Jedną część dodaj do mięsa drugą do kartofli. Ziemniaki wymieszaj z olejem i pianą. Połóż na folię wysmarowaną olejem i wysypaną bułką tartą. Następnie wyciąć prostokąt a na środek wyłożyć mięso. Uformować klops. Piec ok. 30 minut w piekarniku.