Klops, czyli pieczeń rzymska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

można podać do obiadu,lub na zimno do kolacji....

Klops, czyli pieczeń rzymska

Składniki:

Klops, czyli pieczeń rzymska

 

 

Sposób przygotowania:

Klops, czyli pieczeń rzymska
4 jajka ugotowane na twardo, ostudzić i obrać. Cebulę obrać i opłukać. Mięsa opłukać, zmielić z cebulą, dodać surowe jajko, 4 łyżki tartej bułki, doprawić i wyrobić. Z masy uformować 2 prostokąty. Na jednym ułożyć jajka na twardo, przykryć drugim prostokątem, uformować w rulon i zwinąć w folię aluminiową wysmarowaną masłem. Piec 40 minut w temperaturze 180 st.C. Klops odwinąć z folii, polać śmietaną wymieszaną z mąką oraz koperkiem i zapiekać 15 minut. Pokroić na plastry i podawać z kaszą.