Sposób przygotowania:
Schab w marynacie pieczony z ziemniakami
Schab oczyścić i dokładnie osuszyć.
Olej, koncentrat, ketchup, pastę, wodę i przyprawy (oprócz soli) wymieszać i dokładnie obtoczyć mięso. Schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki, oprószyć solą i papryką. Przełożyć do naczynia, w którym będziemy piec, w środek włożyć schab, obłożyć cebulą. Polać resztą marynaty.
Piec ok 1,5 godziny w temp 180 st.
Smacznego:-)
Olej, koncentrat, ketchup, pastę, wodę i przyprawy (oprócz soli) wymieszać i dokładnie obtoczyć mięso. Schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki, oprószyć solą i papryką. Przełożyć do naczynia, w którym będziemy piec, w środek włożyć schab, obłożyć cebulą. Polać resztą marynaty.
Piec ok 1,5 godziny w temp 180 st.
Smacznego:-)