SUPERPRZEPIS

Klops z jajkiem i warzywami

  • 7
  • 2milutka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 16
Klops z jajkiem i warzywami Więcej zdjęć (4)

Pyszny klops z jajkiem fasolką szparagową i papryką serwować pokrojony na plastry z sosem chrzanowym

Składniki:

Klops z jajkiem i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Klops z jajkiem i warzywami
Cebulę obrać posiekać połączyć z mięsem mielonym,kajzerki namoczyć w mleku odcisnąć dobrze rozdrobnić dodać do masy mięsnej wbić jajka surowe,doprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wyrobić. Fasolkę szparagową zblanszować 2-3 minuty we wrzącej osolonej wodzie,osączyć,zostawić do wystygnięcia. Paprykę wydrążyć z nasion pokroić na cienkie plastry. Wąską keksówkę o wym 30/11 cm wyłożyć papierem do pieczenia boki i dno wylepić masę mięsną ułożyć pokrojone na plastry ugotowane wcześniej na twardo jajka,następnie rozłożyć fasolkę i paprykę przykryć reszta mięsa. Wierzch pieczeni skropić olejem i wstawić do nagrzanego do 190*c piekarnika i piec około 1 godziny. Po upieczeniu wystudzić i kroić na grube plastry. Serwować z sosem chrzanowym.
Klops z jajkiem i warzywami
mięso mielone wyrabiamy z cebulą bułką i jajkiem
Klops z jajkiem i warzywami
połową mięsa wylepiamy formę keksową układamy pokrojone jajka
Klops z jajkiem i warzywami
rozkładamy fasolkę i paprykę przykrywamy mięsem i pieczemy