Sposób przygotowania:
Klops z jajkiem i warzywami
Cebulę obrać posiekać połączyć z mięsem mielonym,kajzerki namoczyć w mleku odcisnąć dobrze rozdrobnić dodać do masy mięsnej wbić jajka surowe,doprawić do smaku solą i pieprzem dokładnie wyrobić. Fasolkę szparagową zblanszować 2-3 minuty we wrzącej osolonej wodzie,osączyć,zostawić do wystygnięcia. Paprykę wydrążyć z nasion pokroić na cienkie plastry. Wąską keksówkę o wym 30/11 cm wyłożyć papierem do pieczenia boki i dno wylepić masę mięsną ułożyć pokrojone na plastry ugotowane wcześniej na twardo jajka,następnie rozłożyć fasolkę i paprykę przykryć reszta mięsa. Wierzch pieczeni skropić olejem i wstawić do nagrzanego do 190*c piekarnika i piec około 1 godziny. Po upieczeniu wystudzić i kroić na grube plastry. Serwować z sosem chrzanowym.
marietta
2milutka
Dziękuję..)
edytaha
2milutka
Edytko częstuj się..:)
bajtek
kołczu
2milutka
Dziękuje Robercie..:)