Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Klops z mięsa mielonego z papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do pieczeni najlepiej używać mięsa mielonego mieszanego

Klops z mięsa mielonego z papryką

Składniki:

Klops z mięsa mielonego z papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Klops z mięsa mielonego z papryką
Cebulkę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Mięso mielone włożyć do miski, dodać cebulkę, zmiażdżony czosnek, namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę, wbić jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Połowę masy mięsnej wyłożyć do przygotowanego naczynia żaroodpornego. Na mięso wyłożyć pokrojone w kostkę ogórki i paprykę, przykryć pozostałym mięsem, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40-50 minut w temp 200 stopni. Podawać na zimno z pieczywem lub na ciepło z surówką i ziemniakami.