Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Klops z papryką i żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne mięsko upieczone z papryką i żółtym serem. Idealne na zimno - do kanapek, i na ciepło - podane z ziemniaczkami.

Klops z papryką i żółtym serem

Składniki:

Klops z papryką i żółtym serem

 

Sposób przygotowania:

Klops z papryką i żółtym serem
Kajzerkę namoczyć i odcisnąć. Karczek, kajzerkę, cebulę i czosnek zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Paprykę i żółty ser pokroić w kostkę. Dodać do reszty składników. Przyprawić do smaku.

Wyrobić jednolitą masę. Przełożyć do natłuszczonej formy.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez ponad godzinę. 

Tagi:

sery ser papryka