pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Klopsiki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Klopsiki z mięska mielonego

Klopsiki

Składniki:

Klopsiki

 

  • ( pieprz ziołowy, sól, oregano, zioła prowansalskie,papryka słodka i ostra i szczypta gałki)
  • wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na czas "montowania" sosiku :-)

Sposób przygotowania:

Klopsiki
sosik: gotujemy grzybki z kostką rosołową np. znanej firmy ;-) (na pewno godzinka się zejdzie, najlepiej grzyby wcześniej zalać wrzątkiem i zostawić na noc) grzyby wyciągamy i tniemy w paseczki i ponownie wkładamy je do gara, dodajemy susz. koperek, natkę, oliwki i SER :-) dużo sera ale w granicach rozsądku, pleśniak jest słony (jakiś pleśniak lub jak się nie ma to topiony) to zamiast śmietany. wracamy do mięska, formujemy małe kuleczki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy potem klopsy lądują w garnku. Wszystkie składniki gotują się jeszcze jakieś 15 min.



http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=57#p57