Sposób przygotowania:
klopsiki rybne w galarecie
warzywa obrac i umyc zalac woda i ugotowac wywar bulke namoczyc w mleku odcisnoc i zmielic razem z ryba w maszynce do miesa
po zmieleniu dodac jajka dobrze pokrojona nadke pietruszki posoloic i popieprzyc dobrze wymieszacz masy uformowac male kulki i ugotowac w wywarze z jarzyn przelorzyc do glebokiego polmiska wywar przecedzic i do goracego wywaru dodac uprzednio rozpuszczona w odrobinie zimnej wody zelatyne dobrze wymieszac i zalac klopsiki
po zmieleniu dodac jajka dobrze pokrojona nadke pietruszki posoloic i popieprzyc dobrze wymieszacz masy uformowac male kulki i ugotowac w wywarze z jarzyn przelorzyc do glebokiego polmiska wywar przecedzic i do goracego wywaru dodac uprzednio rozpuszczona w odrobinie zimnej wody zelatyne dobrze wymieszac i zalac klopsiki