Sposób przygotowania:
Klopsiki w kapuście z warzywami
Mięso mielone przekładamy do miseczki dodajemy posiekana cebule , wyciśnięty czosnek. Mieszamy dodajemy jajko i bułkę tarta. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Formujemy małe kuleczki i smażymy je na maśle z dodatkiem oliwy. Kiedy mięsne kuleczki są złote wyciągamy je. Kapustę kroimy , pieczarki i cebulę kroimy i dodajemy je na tłuszcz po smażeniu klopsików. Smażymy chwilę. Dodajemy pokrojona kapustę ,paprykę i starta na tarce marchewkę. Wszystkie składniki mieszamy. Smażymy doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Zalewamy szklankę wody z rozpuszczona kostka bulionową wołową. Gotujemy warzywa do miękkości. Z masła i mąki robimy zasmażkę dodajemy do kapusty , mieszamy i wkładamy klopsiki, zagotowujemy wszystko razem i podajemy.