Sposób przygotowania:
Klopsiki w potrawce
Mięso oczyszczamy,myjemy i osuszamy,następnie mielimy razem z obraną cebulą i odciśniętą bułką.Do mięsa wbijamy jajka,przyprawiamy solą i pieprzem,dokładnie mieszamy.Z masy mięsnej formujemy małe pulpeciki i obtaczamy w bułce tartej.Następnie obsmażamy na rozgrzanym oleju.Pulpeciki przekładamy do garnka. Pieczarki obieramy,płuczemy i kroimy w plasterki. Cebulę i paprykę obieramy,z papryki usuwamy gniazdo nasienne,cebulę kroimy w piórka,a paprykę w paski.Następnie przesmażamy ( każde osobno ) na oleju i wrzucamy do pulpecików. Przygotowane składniki zalewamy gorącą wodą i dusimy do miękkości ,około 40-45 minut.Po tym czasie dodajemy odsączoną kukurydzę i przecier pomidorowy.Potrawkę przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i ostrą papryką.Podajemy gorące ze świeżym pieczywem.