Sposób przygotowania:
Pulpeciki z potrawką z brązowego ryżu
2 cebule i czosnek pokroić w drobną kostkę, chilli oczyścić z pestek i drobno posiekać. Bułkę namoczyć w mleku lub wodzie. Do mięsa dodać cebule, czosnek, jajko, chilli, słodką paprykę w proszku i odsączoną bułkę. Wyrobić gładką masę i uformować średniej wielkości pulpeciki. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka, podsmażyć na oleju kilka minut. Dodać pomidory z puszki, groszek, gotować ok. 10 min. Klopsiki podsmażyć na oleju, odsączyć i odstawić w ciepłe miejsce. Do potrawki dodać ryż, wymieszać i doprawić do smaku. Na porcji potrawki ułożyć kilka pulpecików i posypać natką pietruszki.