Sposób przygotowania:
Klopsiki w sosie curry
1. Z mielonego mięsa, pokrojonej w drobną kostkę cebuli ,bułki tartej , pietruszki , soli i pieprzu wyrobić gładka masę. Doprawić do smaku i uformować 3-centymetrowe klopsiki. 2.Klopsiki podsmażyć na rozgrzanym oleju.Do tłuszczu, na którym były smażone dodać mąkę i curry.dolać 1/8l wina i troszkę wody .Do sosu włożyć klopsiki , całość dusić. 3.Dodać bulion mięsny w proszku oraz śmietanę, sos dokladnie wymieszać i doprawić do smaku . Rada:Potrawę wraz z dodatkami mozna w całości przyrządzić w szybkowarze. Na dnie ułożyć klopsiki w sosie. nad nimi ryz na małej wkładce, na samej górze na dziurkowanej wkładce pieczarki z workami z masła, przyprawione solą i pieprzem .Potrawa powinna być gotowa w ciągu 8 minut .