Elwira5

Elwira5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Klopsiki w sosie marchewkowo-pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mielone robimy różnie , smażymy , gotujemy w sosie koperkowym ,a ten przepis jest w sosie marchewkowo-pieczarkowym.

Klopsiki w sosie marchewkowo-pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klopsiki w sosie marchewkowo-pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki w sosie marchewkowo-pieczarkowym
Do garnka ścieramy marchewki na tarce o dużych oczkach , w kostkę kroimy por i dokładamy do marchwi.Zalewany wodą i gotujemy.W osobnej miseczce wkładamy mielone ,wbijamy jajko, kroimy w kostkę cebulke, dodajemy namoczoną w mleku bułkę, doprawiamy solą i pieprzem i wszystko razem mieszamy.Na talerz wsypujemy mąkę.Z naszego mięsa modelujemy kuleczki i obtaczamy je w mące.Gdy nasz wywar w garnku się gotuje wkładamy kuleczki mięsne i kroimy pieczarki.Gotujemy.Na koniec doprawiamy do smaku i zagęszczamy śmietaną sos.
Klopsiki w sosie marchewkowo-pieczarkowym
na tarce ścieramy marchewkę i kroimy por.
Klopsiki w sosie marchewkowo-pieczarkowym
przygotowujemy mielone ,kroimy cebulę,wbijamy jajko,bułkę,
Klopsiki w sosie marchewkowo-pieczarkowym
do wywaru wkładamy klopsiki i dodajemy pieczarki.
Klopsiki w sosie marchewkowo-pieczarkowym
gotującą się potrawę zagęszczamy śmietaną.