Sposób przygotowania:
Klopsiki w sosie pieczarkowym
Na dnie dużego garnka rozpuszczamy masło i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę - podsmażamy.
Do podmsażonej cebulki dodajemy pokorojone w półplasterki pieczarki oraz kostke do sosów, doprawiamy solą i pieprzem i dalej smażymy.
W chwili kiedy pieczarki i cebula są już miękkie wlewamy wodą, dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe, sól i pieprz do smaku - gotujemy.
Mąkę podpiekamy w rondelku aż złapie rumiany kolor, po czym do gorącej mąki wlewamy zimną wodę i mieszamy by nie zrobiły się kluski. Zahartowaną zasmażkę wlewamy do gotującego się sosu i gotujemy jeszcze chwilę.
Tak przygotowany sos podajemy z klopsikami, zrobionym wg przepisu https://gotujmy.pl/klopsiki-mysiuni,przepisy-mieso-mielone-przepis,116109.html
Do podmsażonej cebulki dodajemy pokorojone w półplasterki pieczarki oraz kostke do sosów, doprawiamy solą i pieprzem i dalej smażymy.
W chwili kiedy pieczarki i cebula są już miękkie wlewamy wodą, dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe, sól i pieprz do smaku - gotujemy.
Mąkę podpiekamy w rondelku aż złapie rumiany kolor, po czym do gorącej mąki wlewamy zimną wodę i mieszamy by nie zrobiły się kluski. Zahartowaną zasmażkę wlewamy do gotującego się sosu i gotujemy jeszcze chwilę.
Tak przygotowany sos podajemy z klopsikami, zrobionym wg przepisu https://gotujmy.pl/klopsiki-mysiuni,przepisy-mieso-mielone-przepis,116109.html