Sposób przygotowania:
klopsiki w sosie warzywnym
Z miesa mielonego,jajka,tartej bulki i przyprawy wyrabiamy mieso.Maczamy rece w wodzie i formujemy kulki.Sos pieczeniowy przygotowujemy wedlug instrukcji na opakowaniu,dodajemy nieco wiecej wody,nastawiamy i po zagotowaniu wkladamy do niego klopsiki.Gotujemy na malym ogniu.
Na patelni na oleju podsmazamy razem pokrojona w kostke papryke,w slupki-marchewke i w piorka -cebulke.Lekko solimy i dodajemy do sosu z klopsikami.Razem dusimy az narchewka bedzie miekka.Czesto mieszamy.
Podajemy z salatka sezonowa.
Na patelni na oleju podsmazamy razem pokrojona w kostke papryke,w slupki-marchewke i w piorka -cebulke.Lekko solimy i dodajemy do sosu z klopsikami.Razem dusimy az narchewka bedzie miekka.Czesto mieszamy.
Podajemy z salatka sezonowa.