marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Klopsiki z fetą po grecku.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mięso zmielić przez maszynkę,a potem dodać surowe jajko,łyżkę ziół mieszanych,sól i pieprz.

Klopsiki z fetą po grecku.

Składniki:

Klopsiki z fetą po grecku.

 

  • 500 g. mielonego mięsa wieprzowego,
  • 1 opakowanie sera fety,
  • 2 jajka,
  • łyżka posiekanych ,mieszanych ziół,
  • sól i pieprz,
  • olej do smażenia,
  • bułka tarta.

Sposób przygotowania:

Klopsiki z fetą po grecku.
Mięso na mielone zmielić przez maszynkę do mięsa,a potem dać
łyżkę różnych suszonych ziół,wbić jajko i doprawić solą i pieprzem.Formować kotleciki i przyklepać na dłoni placek i dać na
środek kostkę fety,po czym zalepić dobrze,by ser nie wychodził
przez otwór.Tłuszcz rozgrzać na patelni,a kotleciki obtoczyć w
jaju i bułce tartej.Smażyć na średnim ogniu,wyjąć łopatką cedzakową,osączyć z tłuszczu.Podawać z sałatką z bakłażanów i papryki.