Sposób przygotowania:
Klopsiki z fetą po grecku.
Mięso na mielone zmielić przez maszynkę do mięsa,a potem dać
łyżkę różnych suszonych ziół,wbić jajko i doprawić solą i pieprzem.Formować kotleciki i przyklepać na dłoni placek i dać na
środek kostkę fety,po czym zalepić dobrze,by ser nie wychodził
przez otwór.Tłuszcz rozgrzać na patelni,a kotleciki obtoczyć w
jaju i bułce tartej.Smażyć na średnim ogniu,wyjąć łopatką cedzakową,osączyć z tłuszczu.Podawać z sałatką z bakłażanów i papryki.
łyżkę różnych suszonych ziół,wbić jajko i doprawić solą i pieprzem.Formować kotleciki i przyklepać na dłoni placek i dać na
środek kostkę fety,po czym zalepić dobrze,by ser nie wychodził
przez otwór.Tłuszcz rozgrzać na patelni,a kotleciki obtoczyć w
jaju i bułce tartej.Smażyć na średnim ogniu,wyjąć łopatką cedzakową,osączyć z tłuszczu.Podawać z sałatką z bakłażanów i papryki.
góralka
Jojo
asia_9