gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Klopsiki z konserwy turystycznej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Klopsiki z konserwy turystycznej ...

Klopsiki z konserwy turystycznej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Klopsiki z konserwy turystycznej

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z konserwy turystycznej
Konserwę przekładamy do rozdrabniacza i mielimy na drobno. Pod koniec mielenia dodajemy paprykę i obraną cebulę. Wszystko razem rozdrabniamy-mielimy. Masę przekładamy do miski, wbijamy jajko i wsypujemy bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i przyprawą kebab-gyros. Z powstałej masy formujemy kotleciki i smażymy je na rozgrzanym tłuszczu (margarynie) z obu stron na złoty kolor.
Klopsiki z konserwy turystycznej
Konserwę przekładamy do rozdrabniacza i mielimy na drobno.
Klopsiki z konserwy turystycznej
Pod koniec mielenia dodajemy paprykę i obraną cebulę. Wszystko razem rozdrabniamy-mielimy.
Klopsiki z konserwy turystycznej
Masę przekładamy do miski, wbijamy jajko i wsypujemy bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i przyprawą kebab-gyros.