Sposób przygotowania:
Klopsiki z makaronem
Makaron ugotować. Cebulę obrać, posiekać w kostkę i zeszklić na oleju. Mięso przełożyć do miski dodać cebulkę, jajko, bułkę tartą, musztardę, słodką paprykę, sól, pieprz i wyrobić masę. Z masy formować małe kuleczki obtaczać w mące i usmażyć na patelni na której smażyliśmy cebulkę.
Usmażone klopsy przełożyć na talerz. Na patelnie wlać 2-3 łyżki oleju z suszonych pomidorów, pora umyć pokroić na pół plasterki i podsmażyć, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojone pomidory , po chwili dodać klopsiki.
Śmietanę zmiksować z żółtkami i doprawić do smaku, wlać do mięsa i gotować aż zgęstnieje. Na końcu wymieszać z makaronem.
Usmażone klopsy przełożyć na talerz. Na patelnie wlać 2-3 łyżki oleju z suszonych pomidorów, pora umyć pokroić na pół plasterki i podsmażyć, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojone pomidory , po chwili dodać klopsiki.
Śmietanę zmiksować z żółtkami i doprawić do smaku, wlać do mięsa i gotować aż zgęstnieje. Na końcu wymieszać z makaronem.
Szeptucha