halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Klopsiki z malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jeśli ktoś lubi łączenie smaków mięso -owoce może przyrządzić klopsiki z malinami . Są smaczne mamy sezon "malinowy".

Klopsiki z malinami

Składniki:

Klopsiki z malinami

 

  • maliny świeże 25 dag
  • łopatka wieprzowa 30 dag
  • szynka wieprzowa 30 dag
  • bułka kajzerka 1 sztuka
  • cebula mała 1 sztuka
  • biały pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • jajko 1 sztuka
  • olej do smażenia
  • mleko 100 ml

Sposób przygotowania:

Klopsiki z malinami
Maliny opłukać , osuszyć . Cebulę obrać .Łopatkę , szynkę umyć , osuszyć . Pokroić na małe kawałki , zmielić wraz z cebulą.. Bułkę namoczyć w 100 ml mleka , odcisnąć.Do zmielonego mięsa dodać jajko , bułkę, doprawić do smaku pieprzem białym , solą. Wymieszać dobrze mięso.Z mięsa zrobić małe placuszki , na środku ułożyć maliny , uformować klopsiki . Smażyć na głębokim rozgrzanym oleju .