Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Klopsiki z marchewką i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Klopsiki z marchewką i papryką są smaczne i ładnie wyglądają

Klopsiki z marchewką i papryką

Składniki:

Klopsiki z marchewką i papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z marchewką i papryką
Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych. Marchewkę obrać, ugotować na półmiękko i razem z papryką pokroić w kostkę. Mięso włożyć do miski, dodać jajko, 2 łyżki bułki tartej, drobno posiekaną cebulę, przyprawić do smaku solą czosnkową i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej rękami formować placuszki, nakładać paprykę z marchewką, dokładnie zawijać i formować podłużne klopsiki. Następnie obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.