gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Klopsiki z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tak przygotowane klopsiki z mozzarellą podaję na obiad z ziemniakami i surówką. Polecam - mają fajny smak.

Klopsiki z mozzarellą

Składniki:

Klopsiki z mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z mozzarellą

ETAP 1:

Klopsiki z mozzarellą
Karkówkę wieprzową mielimy w maszynce do miski

Karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięs.

ETAP 2:

Klopsiki z mozzarellą
Do mielonego dodajemy przyprawy oraz bułkę tartą i jajko.

Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

ETAP 3:

Klopsiki z mozzarellą
Na mięsie układamy mozzarellę i formujemy klopsiki.

Z masy formujemy placuszki na których układamy kulkę mozzarelli i zwijamy - formujemy klopsik.

ETAP 4:

Klopsiki z mozzarellą
Klopsiki smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Klopsiki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu.