misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Klopsiki z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Inny sposób na kotlety mielone.

Klopsiki z pieczarkami

Składniki:

Klopsiki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z pieczarkami
Cebulkę pokroić w kostkę , zeszklić na tłuszczu i dodać do mięsa, czosnek przecisnąći też dodać.Mięso dobrze wyrobić dodając jajko ,sól, pieprz i majeranek. Z masy formować male owalne kotleciki, smażyć z obu stron na margarynie.
Następnie dołożyć pokrojone pieczarki , dolać troszkę wody i gusić do miękkości ok, 30 min aż powstanie zawiesisty sos.Przyprawić solą i pieprzem, podawać z ziemniakami puree jarzynką z buraczków i mizerią.