Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Klopsiki z ryby i fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Klopsiki z ryby są bardzo łatwe do zrobienia i smaczne.

Klopsiki z ryby i fasolki szparagowej

Składniki:

Klopsiki z ryby i fasolki szparagowej

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z ryby i fasolki szparagowej
Fasolkę szparagową umyć, oczyścić, bardzo drobno posiekać. Filety z ryby rozmrozić, umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Włożyć do głębokiej miski, dodać jajko, mąkę, posiekany czosnek, sól, pieprz i dokładnie zmiksować. Do masy rybnej dodać posiekaną fasolkę szparagową, wszystko razem wymieszać. Rękami formować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smażyć w rozgrzanym głębokim oleju.