TeresaJ

TeresaJ

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Klopsiki z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kulki mięsa w smacznym sosie z warzyw.:)

Klopsiki z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Klopsiki z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z warzywami
Czosnek drobno siekamy, cebulę również oraz natkę pietruszki, wszystko dodajemy do mięsa, przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie masę mieszamy, robimy kuleczki, warzywa obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, por kroimy w plasterki, do garnka wlewamy półtora litra wody, dodajemy kostkę rosołową i wrzucamy wszystkie warzywa, gotujemy je aż trochę zmiękną, wtedy wrzucamy klopsiki, następnie gotujemy do miękkości całą potrawę.Na końcu dodajemy dwie łyżki przecieru pomidorowego.
Klopsiki z warzywami
Potarte warzywa są w trakcie duszenia w rosole.Etap zakończony.
Klopsiki z warzywami
Dusimy wszystkie skałdniki do miękkości w brytwance:)
Klopsiki z warzywami
Jak wam się podoba efekt końcowy, mnie bardzo.Mniam:)

Tagi:

mięso