Sposób przygotowania:
Klopsiki z wątróbki sosie czekoladowo-wiśniowym
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z żyłek i innych błon i siekamy nożem na papkę, dodajemy do mięsa mielonego. Boczek kroimy w drobną kostkę i dodajemy do wątróbki z mięsem. Bułkę tartką moczymy kilka minut w śmietance i dodajemy całość do masy, wszystko dokładnie wyrabiamy i doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy z nich klopsiki wielkości piłki do ping ponga. Obsmażamy na małym ogniu na oleju ze wszystkich stron. Odstawiamy w ciepłe miejsce Do garnka wrzucamy masło i podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w piórka, wrzucamy wiśnie, trochę soli, pieprzu i tymianku. Dusimy 10 minut. Przekładamy do sosu klopsiki i dusimy je 15-20 minut. Wyjmujemy klopsiki i do sosu dodajemy czekoladę, można ją wcześniej nieco przesiekać, szybciej się rozpuści. Po dodaniu czekolady sosu już nie gotujemy. Klopsiki z sosem podajemy na dzikim ryżu lub ziemniaczanym puree. Smacznego ;)