zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Klopsocukinia

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

fajna przekąska ...................

Klopsocukinia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klopsocukinia

 

  • składniki na jedną cukinię
  • 1 cukinia ( o długości około 25 cm )
  • 150 g mięsa wieprzowego
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki pokrojonej w kostkę papryki ( kolor dowolny, u mnie zielona )
  • 2 łyżki pokrojonego w kostkę pomidora
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • chili do smaku
  • czosnek granulowany do smaku

Sposób przygotowania:

Klopsocukinia
Cukinię umyć, ściąć końcówki i za pomocą kulkownicy delikatnie wydrążyć gniazdo nasienne. Mięso umyć, cebulę obrać i umyć i umieścić w rozdrabniaczu a potem posiekać jak najdrobniej. Masę mięsną wyjąć z rozdrabniacza i przełożyć do miseczki. Dodać pokrojoną paprykę i pomidora oraz przyprawy do smaku i wymieszać masę dodając jedną łyżkę wody. Farszem napełnić cukinię dociskając farsz, potem cukinię zawinąć w folię spożywczą. Mocno związać końce i włożyć pakunek do garnka z wodą. Zagotować i oda zagotowania wody gotować na małym ogniu około 20 minut. Po ugotowaniu pakunek wyjąć na talerz i wystudzić. Gdy klopsocukinia wystygnie wyjąc ją z folii i kroić w plastry. Podawać jako przekąska z pieczywem.
Klopsocukinia
wydrążyć gniazdo nasienne i rozdrobnić mięso z cebulą
Klopsocukinia
dodając pomidory i cukinie doprawić farsz
Klopsocukinia
cukinie napełnić przygotowanym farszem ...
Klopsocukinia
zawinąć w folię spożywczą i gotować około20 minut

Tagi:

mięso cukinia