Klopsy klasyczne Ewa52

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na klopsy klasyczne.

Klopsy klasyczne Ewa52

Składniki:

Klopsy klasyczne Ewa52

 

  • Mięso mielone około 500 gram
  • Jajko 1 sztuka
  • Sól oraz pieprz do smaku
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Cebula średnia 1 szuka
  • Bułka tarta do obtoczenia
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Klopsy klasyczne Ewa52
Na początku mięso przekładam do miski wbijam jajko, doprawiam świeżo zmielonym pieprzem, solą, dodaję umyty i posiekany szczypiorek jak i obraną oraz pokrojoną na bardzo drobno cebulę. Na koniec ugniatam masę oraz formuję małe płaskie klopsy które obtaczam z każdej strony w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.