Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Klopsy mięsno-warzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Mielone z warzywami są bardzo smaczne i bardziej lekkie od popularnych. Z masy mięsno-warzywnej można formować kotleciki lub klopsy o dowolnym kształcie.

Klopsy mięsno-warzywne

Składniki:

Klopsy mięsno-warzywne

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsy mięsno-warzywne
Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i kapustę drobno posiekać. Mięso włożyć do miski, dodać wszystkie składniki (oprócz mąki), dokładnie wymieszać. Formować owalne klopsy, obtaczać w mące i smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody i dusić około 15 minut. Do sosu w którym się gotowały można dodać 2-3 łyżki ketchupu i zagotować.